Prins Harry flirtte tijdens zijn relatie met Chelsy Davey met een andere vrouw

Of althans, zijn eigen omschrijving van het voorval doet dat er sterk op lijken.

De rechtszaak van prins Harry tegen uitgever MNG is in volle gang en uit zijn statement, dat The New York Times gister in handen kreeg, blijkt dat hij zijn verantwoordelijkheid lijkt te nemen voor de fouten die hij maakte tijdens zijn relatie met Chelsy Davey.

Harry neemt verantwoordelijkheid voor fouten die hij maakte tijdens relatie met Chelsy

'Ik was onvolwassen, ik dacht niet echt na over mijn acties en ik nam een domme beslissing – en mijn fouten werden publiekelijk breed uitgemeten', aldus Harry in zijn statement.

Harry trad niet in detail over zijn 'domme beslissing', maar het desbetreffende statement werd gegeven als reactie op twee artikelen van The Daily Mirror uit januari 2005 waarin werd geschreven dat hij naar verluidt 'flirtte met een brunette' op een feestje terwijl Chelsy de stad uit was. The Daily Mirror gebruikte voor de artikelen de koppen 'Harry’s girl to dump him' en 'Chelsy is not happy'.

Volgens de artikelen zou Chelsy furieus zijn geweest en hem over de telefoon de wind van voren hebben gegeven, maar Harry zelf 'herinnert zich niet' of ze ooit ruzie hebben gehad over het feest waar het voorval plaats zou hebben gevonden.

Prins Harry over zijn long distance-relatie

'Gezien we in verschillende landen woonden speelde onze relatie zich vooral via de telefoon af. Dus ik weet dat ik haar veel gesproken heb over deze periode want het was een uitdagende tijd voor mij, maar ik kan me haar reactie niet herinneren', schreef Harry ook in zijn statement.

Eerder deelden we al dat Harry de pers de schuld geeft van de breuk tussen hem en Chelsy, en dat ze door toedoen van de pers steeds minder mensen om zich heen vertrouwden.

'Op dit moment was Chelsy al extreem gesloten over onze relatie en onze vriendenkring die we informatie over ons toevertrouwden was enorm gekrompen. Elke keer als dit soort verhalen werden gepubliceerd werd er een druk op onze relatie gezet, en we begonnen iedereen om ons heen te wantrouwen', aldus Harry.

Chelsy is inmiddels al talloze keren ter spraken gekomen tijdens de rechtszaak die nog maar net van start is – of zij zich hierover zal uitspreken blijft nog even de vraag.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Prins Harry