Elle Fanning liep op haar zestiende een rol mis in nota bene een familiefilm omdat ze 'unfuckable was'

Eén moment alsjeblieft, want hier krijgen we even een mentale error van.

Lees dit niet als je net aan het eten bent, want van dit nieuws wordt je accuut misselijk: Elle Fanning verloor toen ze zestien (!) was een rol in een film omdat de makers haar 'unfuckable' vonden (!!). De film in kwestie? Een 'father-daughter road trip comedy' (!!!). Teiltje nodig?

Elle Fanning verloor op haar zestiende een rol in een film omdat makers haar 'unfuckable' vonden

Eerder deelde de inmiddels 25-jarige actrice al dat ze ooit een rol verloor omdat ze volgens de makers van de film niet genoeg Instagram-volgers had, nu deelt ze tijdens een roundtable discussion van The Hollywood Reporter dat ze ooit ook een rol verloor om een nog veel ergere reden. Het gespreksonderwerp was seksisme in de filmindustrie en het gesprek ging ze aan met collega-actrices, waaronder Sheryl Lee Ralph, Natasha Lyonne en Ayo Edebiri.

'Ik heb dit verhaal nooit gedeeld, maar ik deed auditie voor een film en kreeg de rol niet. Ik was zestien jaar oud, en iemand zei: "Oh, ze heeft die rol in de vader-dochter roadtrip-film niet in de wacht gesleept omdat ze unfuckable is."' Elle voegde daaraan toe dat ze niet denkt dat de film ooit gemaakt is. Wij hopen dat deze toxic filmmakers geen enkele film meer hebben gemaakt.

Elle deelde ook dat ze deze feedback niet kreeg van haar agenten, want die 'zouden haar dit soort dingen niet vertellen.' 'Een filtersysteem is erg belangrijk', zei ze daarover. 'Want er zijn waarschijnlijk veel meer schadelijke opmerkingen die zij voor mij filteren.' Toen haar gespreksgenoten geschokt reageerden op het verhaal deelde ze dat ze nog veel meer van dit soort verhalen had, maar dat ze er nu wel om kon lachen en dan denkt: 'What a disgusting pig!'

Wat is er mis met de filmindustrie?

Vooral dat deze branche vol vieze mannen lijkt te zitten. Eind vorig jaar deelde Bella Thorne met Emily Ratajkowski in haar podcast dat ze een rol verloor toen ze tien (wederom: !!!!) was omdat een regisseur beweerde dat ze met hem had geflirt en dat dat hem oncomfortabel maakte. Graag benadrukken we nogmaals dat het hier ging om een tienjarig kind.

Emily besloot daarop te delen dat toen ze zestien was (we benadrukken: minderjarig) haar toenmalige agent naar een foto van haar wees en zei: 'Dit gezicht. Dit is hoe we weten dat this girl gets fucked. Emily, je zou hierover les moeten geven.' Ook Natalie Portman, de Olsen twins, Millie Bobby Brown en veel andere celebs hebben zich in middels uitgesproken over een dergelijke behandeling.

Wellicht moeten de dappere vrouwen die zich hierover uitspreken deze viespeuken maar gewoon bij de naam gaan noemen, dan stoppen ze misschien eindelijk eens met hun misselijkmakende gedrag.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws