Deze zomertrends zijn perfect om luchtig én stijlvol de zomer door te komen

Van de lange spijkerrok tot het opvallende mermaidcore: er is voor ieder wat wils.

Natuurlijk komen we het liefst elk seizoen stijlvol voor de dag, maar in de Hollandse winter zijn er vaak van die dagen waarop we toch liever comfort boven stijl verkiezen. De zomer is – wat ons betreft – dan ook hét moment om alles uit de kast te trekken. Zodra de temperaturen beginnen te stijgen worden we overspoeld door stijlinspiratie: het lijkt alsof iedereen er net even wat meer zin in heeft, en ook wij staan te trappelen om al onze favoriete zomerse items weer uit de kast te trekken.

De zomertrends voor 2023 beloven natuurlijk weer veel goeds, maar zijn lang niet altijd even luchtig. Kijk maar naar de knitted layers-trend: heel chic, maar net even wat minder praktisch op dagen waarbij de temperaturen echt omhoogschieten. Gelukkig zijn er momenteel ook genoeg trends die er wél voor zorgen dat je niet alleen stijlvol, maar ook luchtig het zomerseizoen doorkomt. Kan je ook nog wel wat inspiratie gebruiken? De vijf leukste trends zetten we voor je op een rij, inclusief onze favoriete items van het moment.

Shop de luchtigste zomertrends van 2023:

Advertentie - Lees hieronder verder
1
Jorts
street style berlin may, 2023
Christian VierigGetty Images

Als Hailey Bieber al meerdere keren in een item gespot is, weet je dat er geen ontkomen meer aan is. Jorts zijn een grote trend en zijn het best te omschrijven als bermuda shorts van denim. Tom Ford, Chanel en Givenchy namen allemaal een paar mee in de collectie en ook wij zijn al helemaal om. Een coolere manier om de zomer door te komen bestaat haast niet.

AGOLDE denimm shorts
Mytheresa
€ 250,00
2
Kant
street style the 76th annual cannes film festival
Christian VierigGetty Images

Ondergoed is het nieuwe bovengoed en als het aan grote modehuizen ligt is deze zomer hét moment om je kanten items uit de kast te trekken. Kies voor een mooi korset, een volledige jurk of enkel wat accessoires. In deze trend steel jij de show, waar je ook bent.

H&M top van kant
H&M
€ 12,99
3
Lange (spijker)rokken
street style paris fashion week womenswear springsummer 2023 day five
Edward BerthelotGetty Images

Lange (spijker)rokken zijn het item wat alle coole modemensen deze zomer dragen. Het leek allemaal te beginnen bij Bella Hadid (wanneer ook niet?) en sindsdien is de rok niet meer weg te denken uit het straatbeeld of op onze social media feeds. Wij kunnen er in ieder geval geen genoeg van krijgen en zijn van plan hem de hele zomer uit de kast te trekken.

Mango lange denim rok
Mango
€ 49,99
4
Ruches en kwallenslierten
street style paris fashion week womenswear fall winter 2023 2024 day seven
Edward BerthelotGetty Images

Ruches en kwallenslierten zien we al enige tijd in het straatbeeld en zijn wat ons betreft dé manier om stijlvol de zomer door te komen. Vaak komen de items in luchtige materialen en hierdoor zijn ze niet alleen enorm chic, maar ook nog eens comfortabel genoeg voor de hetere dagen aankomend seizoen.

Acne Studios top
Mytheresa
€ 350,00
5
Mermaidcore
street style paris fashion week womenswear fall winter 2023 2024 day nine
Jeremy MoellerGetty Images

Blame it on de live-actieversie van De Kleine Zeemeermin, maar er is geen ontkomen meer aan mermaidcore. Het maakt niet uit of je gaat voor blauw/groene-kleurencombinaties, fishnet of doorschijnende silhouetten bezaaid met pailletten: dit is één van de luchtigste manieren om de zomer door te komen.

ba&sh haltertop met cut-outs
Bijenkorf
€ 175,00
€ 87,50 (50% off)
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Shop