Via deze onontdekte e-bike marktplaats scoor je véél voordeliger een elektrische fiets

Het online platform Upway maakt korte metten met intimiderende prijskaartjes.

meisje poseert met elektrische fiets
Upway

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Upway.

De e-bike is inmiddels niet meer weg te denken uit het straatbeeld. En terecht, want de fiets is beter voor het klimaat dan de auto, en ook nog 's een kneiterhandig hulpmiddel om lange afstanden – zonder zweterige toestanden – te overbruggen. Daarom zijn we extra blij met de komst van Upway, een online marktplaats voor elektrische fietsen. Alleen al omdat je via dit platform wél een budget-friendly exemplaar scoort.

france, paris, 20220121 shooting upway photography by theo saffroy  hans lucas
Theo Saffroy

Over Upway

De Franse start-up Upway is in 2021 opgezet door Toussaint Wattinne en Stéphane Ficaja, en staat compleet in het teken van het kopen, reviseren en doorverkopen van e-bikes. Ze tackelen zo meteen een van de grootste nadelen van de elektrische fiets: het fikse prijskaartje. Upway is momenteel de enige Nederlandse marktplaats voor e-bikes, en biedt fietsen aan die 60% goedkoper (!) zijn dan nieuwe exemplaren doordat ze helemaal door Upway worden gereviseerd (ze worden na gebruik gecontroleerd, zo nodig gerepareerd en opnieuw aangeboden voor hergebruik). Dat maakt het in één klap toch een stuk aantrekkelijker om er een aan te schaffen.

vrouw op elektrische fiets
Upway

Refurbished elektrische fietsen

Het is Upways missie om elektrisch fietsen toegankelijk te maken voor zoveel mogelijk mensen. Ze bezorgen de refurbished fiets(en) al binnen een paar dagen aan je deur, met een garantieperiode van een jaar. Upway gelooft niet alleen dat e-bikes de CO2-uitstoot kunnen verminderen, maar zien het ook als een fantastische rijervaring, die 'snel, comfortabel, en moeiteloos' is.

Voor minder dan duizend euro scoor je bij Upway al een refurbished fiets van hoge kwaliteit, van bekende merken als Gazelle, Giant en Cube. En aan verschillende types ook geen gebrek: op het platform staan race- en stadfietsen, maar ook mountain- en speedbikes.

Betrouwbaarheid

Elke fiets wordt gereviseerd door een professionele monteur, wat in de praktijk betekent dat een expert 20 inspectiepunten checkt, en alles vervangt wat vervangen moet worden. Je mag er dus op vertrouwen dat je aankoop piekfijn bij je afgeleverd wordt. Dus hup, ga vooral zelf snel naar de site van Upway, en voor je het weet rol je razendsnel de straten over.

man met elektrische fiets in veld
Upway

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Lifestyle