Dior's nieuwe serviescollectie past helemaal bij de 'Italian Nonna Chic'-trend

Grannycore, but make it Italian, zo kun je Dior's Sole di Sicilia-collectie het best omschrijven.

dior tafel decoratie sole di sicilia
DIOR

Rust en eenvoud de way to go? Welnee, dit jaar is de tafeldecoratietrend kleurrijk, vol patronen en uitgesproken. De Italiaanse Vogue doopte het 'Italian Nonna chic' en laat dat nou precies zijn waar het Franse Dior Maison zijn serviescollectie Sole di Sicilia op heeft geïnspireerd.

De serviescollectie van Dior Maison ademt Italian Nonna Chic

Hoe dit eruit ziet? Denk items die je zou vinden in het huis van een Italiaanse matriarch. Denk Zuid-Europa, een tikkeltje surrealisme en vooral veel patronen en kleur. Citrussen als sinaasappels en citroenen sieren de aardewerken borden, terwijl een sierlijk plantenmotief prijkt op een serveerbord en fruit tot leven komt op de decoratieve glazen. De finishing touch van deze zonnige ode aan verfijning en uitmuntendheid is een set geborduurde linnen placemats en servetten.

Dat ook Dior Maison overstag gaat voor de citrus en de 'Italian Nonna chic'-trend is niet heel verwonderlijk. De esthetiek is tijdloos en roept onmiddellijk een huiselijk- en vakantiegevoel op. Daarbij is het servies solide en stevig, kan het tegen een stootje en gaat het dus lang mee. Past ook weer helemaal bij dat 'grote Siciliaanse familie-aan-een-tafel'-gevoel.

De tekst loopt verder onder de afbeelding.

dior tafel decoratie sole di sicilia
Dinerbord met citroenkleurig Sole di Sicilia-motief.
© DIOR

De tafel feestelijk dekken is een goede manier om je eens van je creatieve kant te laten zien. Deze 'Italian Nonna Chic'-items helpen daarbij.

Op de hoogte blijven van het meest inspirerende interieur-nieuws? Volg ELLE Decoration NL dan op Facebook, Pinterest en Instagram.

Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Interieur Trends