Salma Hayek deelt een make-uploze selfie en laat daarmee zien dat ze haar rimpels en grijze haren omarmt

Dankzij voorbeelden als Salma kunnen vrouwen steeds meer zichzelf zijn, want in tegenstelling tot wat de maatschappij vaak beweert is er helemaal niks mis met ouder worden.

Niet alleen deelde Salma Hayek gisteren een make-uploze selfie op Instagram om haar rimpels en grijze haar te laten zien, ze maakte er ook nog eens een close-up van om er geen twijfel over te laten bestaan dat ze haar ouder wordende huid en haar volledig omarmt.

Salma Hayek deelt make-uploze selfie en omarmt grijs haar en rimpels

Actrice Salma Hayek is met haar 56 jaar al decennia lang een grote inspiratiebron voor velen op het gebied van mode en beauty. Het is dan ook enorm waardevol als een icoon van haar formaat ouder worden normaliseert door haar rimpels en grijze haar niet onder stoelen of banken te steken. Sterker, Salma zette haar voorhoofdrimpels en grijze lokken in de spotlights door er een close-up van te posten op Instagram – bekijk de foto onderaan dit artikel.

Dat deed ze gister en schreef erbij: 'Me waking up and counting how many white hairs and wrinkles have crashed the party this morning.' Die hoeveelheid maakt ons in elk geval niks uit, want zoals we met regelmaat kunnen zien, onder meer op Salma's eigen Instagram, ziet ze er zowel met als zonder hulp van haar glam squad geweldig uit. Vriendin Cindy Crawford noemde haar look op de foto 'Beautiful!' en andere comments luidden 'Thank you for sharing! It helps all of to see that even the most beautiful and famous also age' en 'You’re just a real natural human being and that beautiful! Thank you'.

Onlangs deelde ook Jennifer Aniston een video waarin ze met grijs haar te zien was en ook zij kon rekenen op een overvloed aan positieve reacties. Kennelijk zien we graag dat vrouwen niet meer elk teken van het ouder worden met man en macht tegen hoeven te gaan, en het is dan ook te hopen dat steeds minder vrouwen de druk van buitenaf voelen om dat wel te doen.

Advertentie - Lees hieronder verder
Advertentie - Lees hieronder verder
Meer van Nieuws